2: Searching for a cheap car.
Door: Evert Jansen
Blijf op de hoogte en volg Evert
09 Januari 2012 | Verenigde Staten, Escondido
Ik ben nu vijf dagen in de VS en het bevalt tot nu toe goed. We hebben best een hoop geregeld in deze dagen. De eerste twee dagen heb ik in mijn eerste verslag al beschreven.
Toen was het dus donderdag. Deze dag zouden we van Angela, de vrouw des huises, haar mercedes mogen lenen. 's Morgens zijn we naar de stad gereden en wat extra boodschappen gekocht. We vonden een supermarkt waar we eten konden kopen in porties die ons beter pastte dan bij de vorige supermarkt. Bij thuiskomst kregen we een sms van Angela dat we haar auto terug moesten brengen en ze liever niet had dat we er nog mee gingen rijden. Ze was er blijkbaar nogal aan gehecht. We baalden er wel van want we waren net van plan naar het strand te gaan met de auto. We besloten om het met het openbaar vervoer te proberen. We vonden een busstation in de buurt, stapte op de bus naar het transferium in Escondido, en pakte daar de trein naar Oceanside. We stapte toen zo'n beetje op het strand uit. Een prachtig mooi strand met palmbomen op de boulevard lag voor ons. Er waren veel surfers en we hebben vol bewondering staan te kijken hoe zij af en toe onder de golven door knalden. Zulke golven heb ik in Nederland toch nog nooit gezien. We zijn een lange pier opgelopen waar we halverwege werden opgeschrikt door bijna handtamme pelikanen. Hier hebben we natuurlijk een foto van gemaakt. Ik moet zeggen dat ik toch niet helemaal op me gemak stond met zo'n beest achter me. Aan het einde van de pier was een restaurantje. Hier hebben we lekker gegeten. De serveersters in hun geinige pakjes waren erg aardig en we mochten zelfs met een van hen op de foto. Zo'n kans hebben we natuurlijk niet laten liggen.
De volgende dag was het zaterdag. Deze dag hebben we als doel gesteld: een auto kopen. De mercedes van Angela was geen optie meer. Jacko, onze indonesische collega en huisgenoot vertelde ons dat er op zaterdag vaak langs de weg auto's te koop staan. We besloten daarom gewoon te voet door de stad te gaan lopen en dan zouden we wel zien. Het is ons het meest opgevallen dat alle mensen die we ontmoet hebben onvoorstelbaar aardig en behulpzaam zijn. We zijn bij een auto onderdelenzaak, verzekeringsbedrijven en auto dealers naar binnen gelopen met telkens hetzelfde verhaal: we zijn op zoek naar een goedkope auto. Ook als duidelijk werd dat ze niks aan ons konden verdienen bleven ze ons helpen met adressen namen en telefoonnummers. Uiteindelijk zijn we bij een auto dealer terecht gekomen waar we ook gewoon naar hun goedkoopste auto vroegen. We kregen een mooie cadillac te zien. Die leek ons meteen, hij zag er goed uit. De prijs was alleen iets te hoog naar ons zin. Het mexicaanse mollige jonge verkoopstertje kon er misschien een mooi prijsje van maken beloofde ze ons. We liepen mee naar binnen om te onderhandelen. Twee keer is ze naar haar baas gelopen om te vragen of ons aanbod voldoende was, en voor de uiterste prijs moest er gebeld worden met de big-boss. Uiteindelijk hadden we een deal, we kochten de cadillac voor een mooi prijsje. Voorwaarde was dat we hem meteen cash betaalde. We hadden dit niet zo op zak en Angela is erbij gekomen en heeft uiteindelijk geld voorgeschoten. Hieruit blijkt wel hoe aardig en vol vertrouwen ze is. Trouwens voor de liefehebbers: onze nieuwe aanwinst is een witte cadillac seville met V8 motor uit 95. Onze dag kon niet meer stuk. 's Avonds hebben we nog wel leuke gesprekken met Angela gehad. Ze wist nog wel kroegjes waar we misschien binnen zouden komen en anders moesten we eens naar mexico gaan, daar kan je schijnbaar alles doen en laten. Sowieso moesten we eens mexicaanse tequila of een wodka met haar drinken. Dit wordt vervolgd denk ik.
Zondag heb ik 's morgens geskypet met familie en m'n leuke vriendinnetje. 's Middags zijn we naar een berg gereden en daar over een hek met een bord met rode letters gestapt. We hebben mooi de stad Escondido van boven gezien. Gelukkig zijn we geen beren of ander wild tegengekomen.
Nu is het zondagavond. Ik ben echt in een vakantiestemming. Vooral door het weer en al de aardige mensen. Maar morgen zal er toch echt gewerkt moeten worden. Ik had niet verwacht dat het in januari hier al zo warm zou zijn. Het is hier zeker tegen de dertig graden aan in de middag. Om te werken vind ik dat aan de warme kant. Maar ik ga m'n best doen en ik zal jullie laten weten hoe het me vergaat.
Bedankt voor het lezen en ook voor de leuke reacties!
Ciaociaooo!
09 Januari 2012 - 05:49
Nelis:
lang niet gek die wagen V8 dat wil wel of niet dan?
09 Januari 2012 - 08:28
Kees En Reinalda:
Hey Evert,
Ja dan begint nu het werkende leven maar ja er zal toch wat verdient moeten worden om zo'n auto te rijden.
Gave bak hoor.
Rij voorzichtig he.
Groetjes Kees en Reinalda en de kids.
09 Januari 2012 - 11:19
Je Moeder:
hoi evert
mooie auto hoor hopelijk heb je er geluk mee dat hij het vier maanden vol houd succes op je werk als je het daar na je zin krijgt komt alles goed
leuke foto's -
09 Januari 2012 - 18:16
Gerrie:
Leuke auto Evert! en die foto met die vogel... echt heel leuk, alle foto;s trouwens! Nou dit weer is altijd beter om te werken als in de regen toch?
groetjes -
09 Januari 2012 - 18:21
Fam De Bruin:
hoi Evert,wat een mooie verslagen,kan zo in boekvorm,en wat is het daar mooi,geniet er goed van en succes met je werk,groeten -
10 Januari 2012 - 08:51
Sander:
Evert je bent een goeie blog schrijver het verhaal is boeiend van begin tot het eind en het klinkt allemaal bijna te mooi om waard te zijn! en je cadilac is echt een plaatje een super pimp ride!! -
13 Januari 2012 - 11:10
Vera V. Scherpenzeel:
He Evert ,
Hoe gaat het met je ?? je hebt het goed voor elkaar daar.
Geniet ervan en we zien je nog wel een keer.
Groet Vera.
13 Januari 2012 - 11:12
Marion Buurman:
hallo evert
en kun je daar ook eieren verkopen
had je nog een grotere bak van een auto kunnen kopen ,zo te zien heb je het goed naar je zin daar
hey prettig weekend groetjes